Friday, May 29, 2009

isolated...

*bip* (yang sebenarnye cara ejaan sebenar bunyi msj hp ini tidak diketahui)

"online sekarang sayang...kami da nak start.."

Begitulah bunyi mesej yang terpapar di skrin handphone ini. Ahh... macamne leh tak terbangun pukul 10.30 ni. Hati berbicara sendiri. Lantas diri ini bangun dan terus mencapai laptop dihujung katil dan trus online. (untuk pengetahuan semua, ini berlaku pada waktu malam, pukul 11.08 )

Setelah menghadapi beberapa masalah dengan YM, akhirnya berjaya juga. Allah nak uji sebenarnya sejauh mana kesanggupan untuk terus berusaha mencari sedikit santapan rohani setelah agak lama hati ini tidak diisi dengan pengisian.

'apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan hanya dengan mengatakan, "kami telah beriman," dan mereka tidak diuji'
surah Al-Ankabut:2

Mengikut janji yang termeterai, rancangannya nak tadabbur surah online. setelah berjaya di invite intuk conference.

"sayang, awak kat mana? dah masuk blom?"

"dah la, tp napa sume org xtulis pape?"

sehingga ke akhirnya la tidak dpt berconference dgn usrah mates. Rase dipinggirkan seperti berada di dalam hutan yang sgt dalam sehingga tidak dpt direach oleh orang luar. Namun, untuk mencari keredhaan Allah bukanlah perkara yang mudah. Hati ini pasrah dengan apa yang telah berlaku semalam. Mungkin ada hikmahnye di mana-mana.

Manusia hanya merancang, Allah jualah yang menentukan.

"........sungguh, rencana-Ku sangat teguh"
surah Al-A'raf:183

3 comments:

alaq ashiqin said...

duhai aida ku sayang...
janganlh pernah engkau merasakan dirimu terasing...ader jer yang nampak akan kehadiranmu semalam...
nak wat mcm mane...malam kang kite cube lagi yer!!!
aza!aza! fighting!!!

khAzInAtUL AsrAr said...

alaq dan aida:

Malam ni cube lagi ek..Pukul 10.00 sume dah online..Nati sya cube detect pe masalahnyer..mmg lar kite same2 bute teknologi tapi kalu dakwah ini memerlukan kite celik lap top maka kita akan penuhi tuntutan tuh bukan??hehe..


sy rase kata2 alaq tuh spatutnye berbunyi:
aja!aja!fighting!!

aida nor illyana said...

alaq:
btol la alaq...xcya cuba rse...mcm tercmpak di sebuah pulau yang xmampu dicapai oleh sesapa.(ayat mcm xbtol, :p)

siti:
insyaAllah, kalau itu keperluannya utk jalan ini, kita same2 akan 'ditarbiyahkan' utk mampu berteknologi...hehe....

Other posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...