Saturday, July 11, 2009

Alhamdulillah....

hidayah itu milik Allah.. memang hati2 manusia itu Allah yang pegang.. bagaimana senangnya seseorang itu ingin merasai hebatnya Allah apabila memang Allah nak dia rase Allah itu hebat...

'....barangsiapa yang disesatkan Allah, maka kamu tidak akan mendapatkan jalan untuk memberi (petunjuk) kepadanya'
Surah An-Nisa' : 143

begitulah apa yang terjadi semasa program hari ini..P O I... Point of Inflection.... betapa mudahnya adik2 tersentuh sampai boleh menangis... mengimbau kembali semasa di P O I kan dulu... rasa tu sangat best.. xtau mcm ne nak gambarkan... melihatkan adik2 yang menangis, rasa bersyukur sangat... hebatnya rencana Allah.. bukan setakat adik2 yang dapat tarbiyah tu, kakak2 yang terlibat pun turut merasa... cantiknya rancangan yang Allah susun.

namun, terdetiklah soalan dalam hati ini, 'Ya Allah, mampukah aku untuk menjaga adik2 ini, mampukah aku terus menunjukkan kepada mereka betapa cantiknya agama-Mu ini, betapa indahnya ukhwah islamiah itu.' betapa diri ini penuh dengan kelemahan. kelemahan yang perlu dibaiki untuk terus menegakkan agama Allah di bumi yang terbentang luas ini.

kepada kakak2 Y2 yang membaca. sama2 lah kita terus membina diri untuk membawa adik2... InsyaAllah dalam kita memberi, kita juga perlu menerima. ni bru permulaan kepada perjuangan yang masih lagi jauh dari penghujungnya.. semoga terus tsabat.. yakinlah bahawa Allah bersama2 kita dalam menegakkan agamaNya.

sesungguhnya Islam itu tinggi dan tiada yang lebih tinggi daripadanya. Janji Allah pasti akan berlaku. Islam pasti kembali tertegak di muka bumi ini dan pada waktu itu, adakah kita mampu untuk mengatakan bahawa kita juga turut menyumbang kepada bangunnya Islam, atau kita hanya mampu melihatnya tanpa layak berkata apa2?

either you are part of it or you just witness it, you have the opportunity to choose, therefore, choose wisely....think about it.....

7 comments:

alhuda said...

POI??
ape yg korang dah buat act?
bleh kongsi?=)

aida nor illyana said...

point of inflection.. act one aim la akak tp kami tukar nama n jadikan die program under mpp... dapat bajet sket dari admin...hehe.. bijak x???? tp year one sgt semangat.... seronok tgk...

alaq ashiqin said...

subhanallah...
aida, cukup benar!!
moga kite terus kuat di jalan ini...
sesungguhnya hati itu berubah-ubah...
moga kita terus tsabat!!!

alhuda said...

subhanallah=)

bijaknye daie2 kmb ni~

alhmdulillah

aritu akak ade jmpe a few y1 time prgm kami, dorg smgt tunjuk video yg korang tayang kt dorg time POI...huhu

moga dgn ksedaran ini, mnjadikan mereka lebih yakin dgn Islam...iAllah

aida nor illyana said...

insyaAllah.. sume ni ketentuan Allah jua, Dia yang memegang hati2 mereka.. Doakan kami dan adik2 terus tsabat ye akak.....

ar-rumaisa said...

Salaam,
syabas! tumpang gembira dgr cerita adik2 dari Msia.. =)
teruskan usaha. hanya Allah yg dpt memberi ganjaran atas segala usaha antunna.

~lotsa luv & Doa from ireland

aida nor illyana said...

wasalam..
jzklh... insyaAllah..

Other posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...